Регистрация | Выход | Вход



Страницы истории украинского таэквон-до ИТФ
Друзья










Главная » 2012 » Август » 11 » Ветеранський рух таеквон-до в Україні та світі.
11:06
Ветеранський рух таеквон-до в Україні та світі.

Мене часто запитують, як можна так довго займатись таеквон-до?. Люди переважно коли закінчують навчання скажімо в університеті, отримують професію, одружуються, а потім припиняють займатись спортом. Потім правда приблизно через років 20 про це жалкують. Нажаль засоби масової інформації  не сприяють, а лише погіршують ситуацію з фізичною культурою і спортом в Україні. Ми стоїмо на одному з останніх місць в Європі по масовості занять спортом людей(6-7%). Цей відсоток почав знижуватись після розпаду СРСР. Пізніше я зрозумів, що здорові люди нікому не потрібні, бо на них важко заробляти гроші. Потрібні хворі фізично і духовно.  Я всім кажу, що займаючись таеквон-до, я не тільки укріплюю здоровя  учнів, покращую якість життя, але і постійно борюсь проти реклами, яка фізично духовно знищує націю. Згадайте, що ми постійно чуємо з екранів телебачення:вам не надо ничего делать, наденьте такой то пояс(назви цих шейперів постійно змінюються) и он все зделает за вас. Вам не надо прилагать усилий, каждый день 5-10мин. І т.д. Цей перелік подібних закликів з екранів телевізора можна продовжувати. Найчастіше на подібні заклики попадаються жінки, бо хочуть виглядати привабливо. Враховуючи вище сказане, жінок потрібно залучати до занять таеквон-до.


Чемпіонати світу та Європи показують що жінки чудово адаптувались в таеквон-до (в енциклопедії таеквон-до так і записано, що займатись цим бойовим мистецтвом можуть  чоловіки і жінки, молодші і старші, незалежно від релігії, раси, національних та ідеологічних кордонів). Я почав замислюватись, чому після тренування я себе краще почуваю ніж до. Чому відчуваю не тільки "мязову радість, про яку читав ще з радянських часів, а і навіть якусь ейфорію. Це мене стимулювало до прочитання книг зі східної медицини, проходження семінарів з корейської су-джок та китайської акупунктур, які проходили в  Луцьку. Практикуючи таеквон-до, я значно легше сприймав цю інформацію ніж інші учасники семінарів(переважно лікарі), які інформацію сприймали просто на слух. Одночасно я не відкидав і західне розуміння впливу фізичних навантажень на організм людини. Це створило в моїй свідомості своєрідний симбіоз східного та західного мислення. Я почав розуміти, що винуватцями ейфорії є ендорфіни-гормони радості, які вприскує в кров ендокринна система людини під впливом занять таеквон-до(особливо під час виконання ТУЛЬ, або базової техніки коли спортсмен блоки, удари виконує синхронно з диханням).


Створюється аеробний ефект (це було доказано ще в 1973 р. в чикагському університеті). Я виконю туль, мені хочеться повторити її ще і ще раз. Кровообіг збільшується(приблизно в 9 разів), більше поступає корисних речовин і кисню(кисень для людини, це все одно що бензин для автомобіля) в клітини організму людини. Йде омолодження тканин тіла, и тому числі і внутрішніх органів. Крім цього через біологічно активні точки на стопах, пі час тренувань(займаємось ми переважно босяком), відбувається "енергетичний масаж внутрішніх органів. Нещодавно, знову таки в США, вчені дослідили, що вправи з почерговим напруженням та розслабленням мязів набагато корисніші(більш енергетично затратні)ніж вправи, які виконуються в одному ритмі. Коли спортсмен катає туль(боротьба з невидимим суперником), в нього мязи почергово напружуються, потім розслаблюються, максимально створюючи оздоровчий вплив на весь організм людини. Якщо це підліток-прискорює ріст клітин,  якщо це доросла людина, тоді це омолодження. Зараз в Європі набирає обертів ветеранський рух. Ветерани/сілівер (від 40 до 50 років), ветерани/голд (від 50 до 60 років). Доречи в ветеранському русі  домінують спортсмени саме з так званих розвинених країн(Англія, Шотландія, Норвегія, Ірланнія).

Особливо мені сподобалась ветеранська команда Англії, яка стабільним складом виступає на останніх Ч.Є. з таеквон-до. Пострадянські країни (особливо Росія та Україна) можуть гордитись своїми дітьми, юніорами, дорослими, але ветеранами менше представлені. Думаю виною є нестабільність економіки бувших наших радянських республік). На Ч.Є. в Софії в номінації сільвер була дуже потужна конкуренція і вже сивіючи спортсмени демонстрували високу техніку і волю до перемоги, визиваючи повагу в глядачів. Більше того,  таеквон-до корисно не тільки для здорових та сильних людей, а і навіть для хворих на ДЦП. На чемпіонаті Європи з таеквон-до 2012р. в Болгарії виступала демонстраційна команда хворих на ДЦП. Їм аплодував стоячи  весь зал, разом з суддями чемпіонату.  Джун-Р і(американець корейського походження, член президентської ради в справах науки і спорту Буша старшого, майстер корейського бойового мистецтва.) в 1990р. під час семінару у Львові (доречи подарував мені свою брошуру, видану в Москві: Бути щасливим) сказав мені, що американські вчені дослідили, систематичне заняття таеквон-до може омолодити тіло людини в середньому на 25-30 років, а людський організм розрахований на приблизно 125 років життя. Згідно статистиці, в Україні чоловіки живуть в середньому 62 років, а жінки 65 років. І тут ми знаходимось на останньому місті в Європі. Незважаючи ні на що, я вірю що все більше і більше наших людей почнуть вірити в істинні цінності, не будуть куплятись на те, що пропонується отримати легко і одразу, "не прикладаючи жодних зусиль(2,5 тис. років тому великий китайський мудрець Конфуцій сказав що легко людині дається, може буде легко забране) та вірю в поступове відродження здоровя нації. Таекван-до прийме в цьому процесі найактивнішу участь.

Автор:  Олександр Кінах





Просмотров: 1607 | Добавил: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Чой Хонг Хи

Генерал Чой Хонг Хи основатель Таэквон-до ИТФ 1918-2002
Благодарность !

Авторы сайта выражают огромную благодарность людям, которые оказывали и продолжают оказывать нам неоценимую помощь в поиске различной информации, делятся воспоминаниями и материалами, поддерживают своими советами. Представленная Вами информация и фотографии имеют невероятно большую содержательную историческую ценность.




Днепропетровск

Михаилу Мизину,

Владиславу Макарову,

Вадиму Хафизову,

Алексею Мунтяну.

Житомир

Александру Слепцову.

Киев

Виктору Патернаку,

Владимиру Прядко,

Виктории Гончарук.

Луганск

Виктору Блеху,

Андрею Бочкову,

Владимиру Леонтьеву,

Сергею Матвиенко.

Мариуполь

Сергею Мартынову,

Юлиану Богданову.

Симферополь

Владиславу Киму,

Андрею Мутьеву

Харьков

Олегу Петровскому,

Алексею Повелица,

Владимиру Дубцову,

Владимиру Радионову.

РФ г.Саратов

Тимуру Семенееву.

Часы
Статистика
Яндекс.Метрика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Все материалы на сайте являются авторскими.